Bristot Brasile

Bristot Grand Cru Brasile alta mogiana
Bristot Grand Cru Brasile alta mogiana

Bristot Brasile Alta Mogiana Grand Cru single origin koffiebonen.

Alta Mogiana is een van de meest traditionele koffiestreken in Brazilië, en het is wereldwijd bekend voor het produceren van een uitstekende kwaliteit koffie, uniek in zijn zoetheid met en perfecte balans tussen de body en zuurgraad.

Aroma: nootachtig.
Zuurgraad: lage en fijne zuren.
Body: medium.
Smaak: zacht en sterk met een vleugje chocolade en noten.

Bristot Ethiopia Sidamo

Bristot Grand Cru Etiopia Sidamo
Bristot Grand Cru Etiopia Sidamo

Bristot Ethiopia Sidamo Grand Cru single origin koffiebonen.

De Etiopia Sidamo is gelegen op ongeveer 1900 meter boven zeeniveau tussen de savanne en een meer, de rijke vulkanische bodem van de regio Sidamo is ideaal voor de groeiende koffieplanten. De koffiebonen worden met de hand geplukt en wordt verwerkt op een traditionele nat proces en vervolgens gedroogd in houten bakken met een gaasbodem.

Aroma: intens bloemige aroma's van jasmijn met citroenachtig en bergamot smaken.
Zuurgraad: middelhoog.
Body: rijk en vol.
Smaak: goed in balans met citrus en tonen van kruiden en wijn.

Bristot Indonesia Sulawesi Toraja

Bristot Indonesia Sulawesi Toraja
Bristot Indonesia Sulawesi Toraja

Bristot Indonesia Sulawesi Toraja single origin koffiebonen.

Indonesië, Toraja is de meest bekende koffie-groeiende regio op het eiland Sulawesi; de rijke vulkanische grond en grote hoogten (1300-1500 mtr) produceren fijne Arabica bonen waarvan de kwaliteit wordt wereldwijd erkend. In de beker wordt deze buitengewone koffie gekenmerkt door zoete, eerlijke tonen en een suggestie van vers tabak en cederhout.

Aroma: karamel, vanillebloem.
Zuurgraad: medium.
Body: middelhoog.
Smaak: verse tabak, honing, cederhout.

Bristot India

Bristot Grand Cru India Plantation Mysore
Bristot Grand Cru India Plantation Mysore

Bristot India Plantation Mysore Grand Cru single origin koffiebonen.

De India Mysore Plantation A koffie komt uit de Karnatak regio van Zuid-West-India en wordt geteeld op een hoogte van 1200-1300 meter boven de zeespiegel. De "Plantation A" verwijst naar het feit van de hoogste graad van het natte Indiase verwerkte proces.

Aroma: hint van Indische specerijen en wierook, peper en bloemen.
Zuurgraad: medium.
Body: vol.
Smaak: zoet, delicate smaak van chocolade en specerijen.

Bristot Santo Domingo

Bristot Grand Cru Santo Domingo
Bristot Grand Cru Santo Domingo

Bristot Santo Domingo Barahone AA Grand Cru single origin koffiebonen.

De Santo Domingo Barahone AA wordt algemeen beschouwd als de mooiste premium gourmet koffie van de Dominicaanse Republiek. Het warme oceaan klimaat op de Dominicaanse Republiek is uniek voor alle andere koffie groeiende regio's in Amerika. De koffiebonen hebben een kenmerkende smaak als gevolg van de kalksteen en granieten bergen bodems.

Aroma: cacao en tabak.
Zuurgraad: medium-laag.
Body: vol.
Smaak: zoet, romig met hints van walnoten en amandelen.