IJsVak-Beurs 2017

25-1-2017 - Bristot koffie Nederland aanwezig op IJsVak-Beurs 'de vakbeurs voor ambachtelijk IJsbereiders'.Bezoek ons op de stand van IJsprofi en Laan Heiloo

UDEN – Op dinsdag 21 februari en woensdag 22 februari 2017 is evenementenhal Markant in Uden het centrum voor de ambachtelijke ijsbranche. De organisatie is in handen van de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) en Markant Uden. Zij trekken zowel de organisatie van de IJsVak-Beurs als de IJsVak-Wedstrijden.

Datum & locatie
Dinsdag 21 en woensdag 22 februari 2017 IJsVak-Beurs bij Markant Uden, Markt 32, 5401 GP Uden

Website: www.ijsvakbeurs.nl/

NIEUW!! Bristot capsules voor Lavazza Blue systemen

Bristot capsules voor Lavazza Blue systemen
Bristot capsules voor Lavazza Blue systemen

Bristot lanceert het nieuwe formaat capsules die compatibel is voor de Lavazza Blue® systemen. Bristot heeft haar ervaring in hoge kwaliteit espresso blends toegepast in de nieuwe Lavazza Blue® single espresso capsule.

Bristot Espresso 100% Arabica
De Bristot Espresso 100% Arabica capsules voor Lavazza Blue is een blend van de Braziliaanse Alta Mogiana samen met de beste Grands Crus geteeld op hoge hoogte de Colombiaanse Supremo Huila en Guatemalaanse Huehuetenango, met een vleugje van geraffineerde Ethiopische Sidamo, en verfijnde mix van pure Arabica. Het resultaat is een ongelooflijk aromatische en volle espresso koffie, met een aangenaam slepende nasmaak versterkt door geuren van chocolade en citrus.

Bristot Espresso Cremoso
De Italiaanse methoden van roosteren en de fijne espresso maling brengen de wezenlijke kenmerken van de originele espresso, de Espresso Cremoso capsules voor Lavazza Blue is een blend van de zeer gewaardeerde Colombiaanse Supremo, Mexico en Braziliaanse Alta Mogiana, samen met een vleugje van de Indiase Perkament. Een koffie met een volle body met hints van vers geroosterd brood en granen evenals de aantrekkelijke noten van donkere chocola.

Bristot lanceert "A coffee to say ciao"

Bristot lanceert "A coffee to say ciao"
Bristot lanceert "A coffee to say ciao"

Tijdens de TriestEspresso Expo van 20 t/m 22 oktober 2016 in de Italiaanse stad Trieste lanceert Bristot "A coffee to say ciao", een nieuw slogan dat streeft naar
het onderstrepen van de sociale roeping van ons merk.

"CIAO" – Het bekendste Italiaanse woord in de wereld.
"CIAO" – Dat iedereen zich thuis voelt.
"CIAO" – Om samen te komen, te ontspannen en te genieten van de koffiemomenten.

Bristot lanceert "A coffee to say ciao", een nieuw slogan dat streeft naar
het onderstrepen van de sociale roeping van ons merk, het verschuift de focus op de consument en het maken van een warme en gastvrije plek in de koffiebar of horecagelegenheid om te genieten, te relaxen en zitten na te denken over de dingen van het leven en te genieten van het koffiemoment.

A Coffee to say ciao, om oude vrienden te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe vrienden. Een koffie om momenten of ontspanning te delen, of gewoon relax achterover leunend en te dagdromen of na te denken. Zelfs alleen maar bladerend door de pagina's van een boek, omringd door de geluiden van de koffiemolen, de koffiekopjes, de geur van de koffie en de pratende klanten.

De Nieuwe slogan zal terugkomen in alle Bristot uitingen, zoals de reclame uitingen, het servies, de suikersticks, de nieuwe coffee to go bekers enz.

Bristot koffie op Tilburg Culinair 2016

Bristot koffie op Tilburg Culinair
Bristot koffie op Tilburg Culinair

IJssalon Intermezzo in Tilburg neemt met Bristot Koffie Nederland deel aan het jaarlijkse Culinaire evenement Tilburg Culinair. Tijdens dit culinaire festijn zal de koffiespecialist het publiek kennis laten maken met de Bristot Tiziano 1919 en de Bristot Speciale koffie.

"Deelname aan Tilburg Culinair is voor ons een mooie kans om de fijnproevers van dit festijn kennis te laten maken met onze Italiaanse Bristot koffie, de Tiziano 1919 Riserva koffie die ook geschonken wordt bij Harrods in Londen". Heerlijk genieten van een culinaire dag die kan worden afgesloten met een goede Italiaanse koffie."

Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats op 22 tot en met 25 september op het Willemsplein.

NIEUW!! Bristot BioVita 100% biologische koffiebonen

Bristot BioVita
Bristot BioVita

NIEUW!!!! Bristot BioVita
Bristot BioVita is een 100% biologische koffiebonen melange die past bij degenen die kiezen voor en gezondere en meer natuurlijke levensstijl.
De biologische teelt garandeert de consument een kwalitatief hoogwaardig product, iets wat tot uiting door zijn buitengewone organoleptische eigenschappen.

Het is een unieke en pure biologische koffie, geroosterd en gekoeld in de frisse schone lucht van de Dolomieten, een UNESCO Wereld erfgoed terrein en een regio met een ongerepte en beschermde omgeving aan de rand van het Nationaal Park. Deze aanwinst is uniek voor Caffè Bristot, die werd opgericht in 1919 aan de voet van de Dolomiti Bellunesi.

Biologische certificering is een garantie van kwaliteit voor de consument. Onze koffie afkomstig uit gecontroleerde en gecertificeerde plantages.

 

 

 

Nieuwe branding Bristot bonen

Nieuwe branding Bristot bonen
Nieuwe branding Bristot bonen

Nadat de nieuwe branding al zichtbaar is op de nieuwe producten zal vanaf nu ook de verpakkingen van de 1000 gram bonen veranderen naar de nieuwe branding van Bristot. 

De komende periode zal de nieuwe branding worden doorgevoerd in de 7 blends en zijn vanaf heden de Bristot Speciale en Rainforest bonen al verkrijgbaar in de nieuwe verpakkingen.

De samenstelling van de melanges blijft uiteraard hetzelde maar dan in een nieuwe moderne verpakkingen.

 

 

MIG ijsvakbeurs te Longarone

Bristot koffie aanwezig op de ijsvakbeurs MIG (Mostra Internazionale del Gelato Artigianale) van 29 november tot en met 2 december in Longarone.

MIG is the oldest trade show in Europe exclusively dedicated to the artisanal gelato: along the years the value of the tradition mixed with innovation led this event to a privileged position worldwide. The next 56th MIG, scheduled in Longarone (Italy) from Sunday, 29th November to Wednesday, 2rd December 2015 will be focused on artisan gelato made with local products. Longarone can be easily reached by gelato makers and professionals from all across the globe. The nearby international airports in Venice and Treviso have daily connections with a lot of destinations in Germany, France, Great Britain, Spain and Holland, not to mention most of Central and Eastern Europe. A number of dedicated services will also operate during the four days of MIG, to facilitate the participation of professional people flying from Italy and abroad: one of these is a free shuttle bus service, assuring frequent connections from Venice and Treviso airports to the Longarone Exhibition Center. - See more at: http://www.mostradelgelato.com/home-en-GB/#.Vj2fLfkveUk

Bristot koffie op Tilburg Culinair 2015

Bristot koffie op Tilburg Culinair 2015
Bristot koffie op Tilburg Culinair 2015

IJssalon Intermezzo in Tilburg neemt met Bristot Koffie Nederland deel aan het jaarlijkse Culinaire evenement Tilburg Culinair. Tijdens dit culinaire festijn zal de koffiespecialist het publiek kennis laten maken met de Bristot Tiziano 1919 en de Bristot Speciale koffie.

"Deelname aan Tilburg Culinair is voor ons een mooie kans om de fijnproevers van dit festijn kennis te laten maken met onze Italiaanse Bristot koffie, de Tiziano 1919 Riserva koffie die ook geschonken wordt bij Harrods in Londen". Heerlijk genieten van een culinaire dag die kan worden afgesloten met een goede Italiaanse koffie."

Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats op 25 tot en met 27 september op het Willemsplein.

Bristot koffie sponsor van het Pro Cycling Team Tinkoff Saxo

Wij zijn trots en vereerd om u te informeren dat wij het Pro Cycling Team Tinkoff Saxo tijdens de Tour de France, maar ook tijdens de Vuelta van Spanje, zullen voorzien van Bristot koffie.

Voor de sporters, medewerkers en de journalisten bieden wij vanuit de 4 motorhomes van het team een ware Italiaanse Bristot espresso.

Bristot Espresso Eccellente tijdens de TOUR de FRANCE.

Wij van Bristot koffie Nederland wensen het Tinkoff SAXO Team heel erg veel succes tijdens de TOUR de FRANCE.

IJsVak-Beurs 2015

5-1-2015 - Bristot koffie Nederland aanwezig op IJsVak-Beurs 'de vakbeurs voor ambachtelijk IJsbereiders'.

1UDEN – Op dinsdag 3 februari en woensdag 4 februari 2015 is evenementenhal Markant in Uden het centrum voor de ambachtelijke ijsbranche. De organisatie is in handen van de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) en Markant Uden. Zij trekken zowel de organisatie van de IJsVak-Beurs als de IJsVak-Wedstrijden.

Datum & locatie
Dinsdag 3 en woensdag 4 februari 2015 IJsVak-Beurs bij Markant Uden, Markt 32, 5401 GP Uden

Website: www.ijsvakbeurs.nl/

Bristot sponsor van het CANNONDALE PRO CYCLING team

17-9-2014 - Bristot koffie is een nieuwe samenwerking aangegaan met het CANNONDALE PRO CYCLING team! Bristot begeleidt het team en de medewerkers van CANNONDALE PRO CYCLING team gedurende het gehele seizoen!

Een nieuwe en belangrijke samenwerking voor het Bristot koffie handelsmerk.

Bristot koffie zal aanwezig zijn op alle wedstrijden waarbij het CANNONDALE PRO CYCLING team aan zal deelnemen, met inbegrepen van de meest belangrijke en beroemde tours zoals: Vuelta de Espana, Spanje World Championship, Tour van Lombardia, rondleidingen van Peking en de Japan Cup.
Met de Italiaans wielrenner Alessandro De Marchi, rode trui in de Tour de France en de Slowaakse kampioen en de groene trui in de Tour de France, Peter Sagan.

Bristot koffie op Tilburg Culinair 2014

TILBURG 13-9-2014 – IJssalon Intermezzo in Tilburg neemt met Bristot Nederland deel aan het jaarlijkse evenement Tilburg Culinair. Tijdens dit culinaire festijn zal de koffiespecialist het publiek kennis laten maken met de Bristot Tiziano 1919 Riserva en de Bristot Speciale.

"Deelname aan Tilburg Culinair is voor ons een mooie kans om de fijnproevers van dit festijn kennis te laten maken met de Bristot Tiziano 1919 Riserva koffie, een koffie die ook geschonken wordt bij Harrods in Londen". Ook werken we weer samen met Zuivelrijck en gebruiken wij de biologische melk en melkcups van Zuivelrijck. Heerlijk genieten van een culinaire dag die kan worden afgesloten met een goede Italiaanse koffie."

Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats op 25 tot en met 28 september op het Willemsplein.

IJsVak-Beurs 2014

10-1-2014 - Bristot koffie Nederland aanwezig op IJsVak-Beurs 'de vakbeurs voor ambachtelijk IJsbereiders'.

De IJsVak-Beurs vindt plaats op 3 februari 2014 van 10.00 – 18.00 uur bij gastheer Bakeplus in Haaften en biedt het podium aan onder meer de Gouden IJscreatie, de VakMan/-Vrouw van het Jaar, De bekendmaking van de winnaar van de Gouden IJsspatel en de genomineerden van IJssalon van het Jaar 2014. Deze prijsuitreikingen vinden plaats tijdens de receptie die aansluitend aan de IJsVak-Beurs plaatsvindt.

 • Trends en productintroducties van over de hele wereld vertaald voor de Nederlandse ijsbereiders
 • De meest toonaangevende partijen van de Nederlandse ijsmarkt
 • De IJsVak-Beurs is tevens het platform voor de IJsVak-Wedstrijden;
  • De Gouden IJscreatie, live op het podium
  • De VakMan/-Vrouw van het Jaar
  • De nominaties voor IJssalon van het Jaar 2014
  • De bekendmaking van de winnaar van de Gouden IJsspatel

De organisatie van IJsVak-Beurs, leveranciers uit Nederland en Italië, belooft u een Sigep-ervaring in Haaften!

Datum & locatie
Maandag 3 februari, Bakeplus Haaften B.V., Hertog Karelweg 19, 4175 LS Haaften

Website: http://www.ijsvakbeurs.nl/

Bristot wederom het beste kopje koffie van Veenendaal

VEENENDAAL 24-9-2013 - Onze klant Jelly Gelati schenkt beste kopje koffie van Veenendaal (2013).

Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal heeft donderdag de prijs voor het beste kopje koffie van Veenendaal uitgereikt aan IJssalon Jelly Gelati. De onderneming werd door een jury van regionale journalisten unaniem als winnaar van de koffietest aangewezen. Daarmee wint de ijssalon voor de tweede keer de Koffietrofee, wat nog niet eerder is gebeurd. De koffie van Klok's Bakkerij en van brasserie Bij Slik verdienden een eervolle vermelding.

Het is nog niet eerder in de geschiedenis van de Koffietrofee Veenendaal voorgekomen dat een onderneming tweemaal de verkiezing voor het beste kopje koffie van Veenendaal wint. Vorig jaar won Klok's Bakkerij. De bakkers werden dit jaar nipt tweede. Dat Jelly Gelati en Klok's Bakkerij de afgelopen jaren telkens in de top van de verkiezing meedraaiden geeft aan dat hier continue zorg wordt geschonken aan de kwaliteit en presentatie van de koffie.

Met stip binnen
Hoogste nieuwe binnenkomer in het koffieklassement was dit jaar brasserie Bij Slik. Deze horecazaak boekte de afgelopen jaren al vooruitgang in de puntenwaardering en betreedt met een keurige derde plaats voor het eerst het erepodium. Opvallend genoeg is het daarmee de enige 'echte' horeca onderneming in de top 3, naast een bakkerij en de winnaars van ijssalon Jelly Gelati.

Beoordeling
De Koffietrofee wordt uitgereikt op basis van een combinatie van beoordelingspunten. De smaak van de koffie natuurlijk, maar ook de sfeer, bediening en netheid van de zaak worden meegewogen. Het is daarmee een echte publieksprijs zonder beoordeling van een 'vakjury'. Omdat de kwaliteit van de koffie wel centraal staat, konden alle juryleden dit jaar voor het eerst een professionele koffietest training volgen.

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/

HOST 2013, Milaan

18-9-2013 - Van 18 t/m 22 oktober staat Bristot op de Host 2013 in Milaan.

De Internationale beurs van de horeca: de eerste preview van nieuwe producten, nieuwe ideeën, nieuwe diensten en nieuwe business.

Kom ons bezoeken in Hal 14P, standnummer A28 B29: u bent van harte welkom !!

Meer informatie over de Host zie http://www.host.fieramilano.it/en

Bristot koffie op Tilburg Culinair

TILBURG 18-9-2013 – IJssalon Intermezzo in Tilburg neemt met Bristot Nederland deel aan het jaarlijkse evenement Tilburg Culinair. Tijdens dit culinaire festijn zal de koffiespecialist het publiek kennis laten maken met de Bristot Tiziano 1919 Riserva en de Bristot Speciale. De Bristot Speciale is overigens, net als afgelopen jaar, ook dit jaar weer de winnaar van het beste kopje koffie van Veenendaal.

"Deelname aan Tilburg Culinair is voor ons een mooie kans om de fijnproevers van dit festijn kennis te laten maken met de Bristot Tiziano 1919 Riserva koffie, een koffie die ook geschonken wordt bij Harrods in Londen", laat Martin Hoogenraat weten. "Ook werken we weer samen met Zuivelrijck en gebruiken wij de biologische melk en melkcups van Zuivelrijck. Heerlijk genieten van een culinaire dag die kan worden afgesloten met een goede Italiaanse koffie."

Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats op 26 tot en met 29 september op het Willemsplein.

La Marzocco eerste private label Bristot espressomachine

BELLUNO 7-6-2013 - Espressomachinefabrikant La Marzocco gaat voor het eerst een partnerschap aan met Procaffé S.p.A. Italië voor het specifiek fabriceren van een private label machine voor het historische koffiemerk Bristot, het koffiemerk van Harrods Londen. De met de hand gefabriceerde Bristot – La Marzocco FB/80 zal leverbaar zijn in een 2- en een 3- groepsuitvoering.

La Marzocco werd in 1927 in Florence opgericht en wordt geroemd om de kwaliteit en de technische vooruitstrevendheid. De fabrikant is uitvinder van het horizontale en dual-boilersysteem en de handgemaakte espressomachines.

Samenwerking
Exportdirecteur van Procaffé S.p.A, Denis Girardi: "De samenwerking van deze twee iconische merken laat zien dat het niet alleen om heerlijke koffie gaat, maar dat het ook van belang is om de koffie te bereiden met uitstekende apparatuur."

IJsVak-Beurs 2013

10-1-2013 - Ook dit jaar zal Bristot koffie Nederland aanwezig zijn op IJsVak-Beurs 'de vakbeurs voor ambachtelijk IJsbereiders.

Dit jaar wordt IJsVak-nieuwe stijl georganiseerd. Dit betekent dat twee teams onafhankelijk van elkaar de IJsVak-Beurs en de IJsVak-Wedstrijden organiseren. Hiermee hopen we samen met het IJscentrum een nog aantrekkelijker programma te kunnen bieden voor IJsbereiders.

De IJsVak-Beurs vindt plaats op 4 februari 2013 bij gastheer Bakeplus in Haaften en biedt het podium aan onder meer de Gouden IJscreatie en de genomineerden van IJssalon van het Jaar 2013. IJsVak-Beurs heeft altijd als doel gehad om productintroducties van over de hele wereld te vertalen naar de Nederlandse ijsbereider. Dat gebeurt ook dit jaar.

Datum & locatie
Maandag 4 februari, Hertog Karelweg 19, 4175 LS Haaften

Website: http://www.ijsvak.info/

Jelly Gelati schenkt beste kopje koffie van Veenendaal

Onze klant IJssalon Jelly Gelati wint met de Bristot Speciale koffie de koffietrofee 2011.

Op donderdag 30 juni reikte de burgemeester van Veenendaal de prijs voor het lekkerste kopje koffie van Veenendaal uit aan Jelly Tjoelker, eigenaar van ijssalon Jelly Gelati. Deze onderneming in de binnenstad werd door een jury van regionale journalisten unaniem als winnaar van de koffietest aangewezen. Daarmee voegt de ijssalon zich naast De Heeren van van XVII in de eregalerij van Koffietrofee winnaars. De koffie van Bakkerij Klok verdiende een eervolle vermelding.

Juryrapport
Juryvoorzitter Heleen van der Maas las uit het juryrapport voor: "Bij Jelly Gelati worden de gasten niet alleen welkom geheten in de 'wereld van het Italiaanse schepijs', maar de koffie is er van een constant niveau met een even constante score tot gevolg. De juryleden die Jelly Gelati hebben bezocht gaven hoge cijfers voor zowel van de kwaliteit van de koffie als de presentatie, het gastheerschap en de snelle service, zelfs op piekmomenten." Zoals jurysecretaris Gerard van Wijk opmerkte: "het is al met al verrassend omdat je in eerste instantie in een ijssalon binnenkomt en niet in een koffiespeciaalzaak".

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding geeft de jury aan Bakkerij Klok, gevestigd op Scheepjeshof 100. Juryvoorzitter Van der Maas kon het niet nalaten op te merken: "ook in dit geval vinden de juryleden het verrassend omdat het, evenals bij Jelly Gelati, om een zaak gaat voor wie koffie een bijproduct is. De jury wil dat als overdenking meegeven voor de andere bedrijven die meedongen naar de titel 'beste kopje koffie van Veenendaal 2011'."

Jelly Tjoelker droeg de prijs op aan haar vader, die aan de wieg stond van de ijssalon maar door gezondheidsproblemen niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn.