Bristot wederom het beste kopje koffie van Veenendaal

VEENENDAAL 24-9-2013 - Onze klant Jelly Gelati schenkt beste kopje koffie van Veenendaal (2013).

Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal heeft donderdag de prijs voor het beste kopje koffie van Veenendaal uitgereikt aan IJssalon Jelly Gelati. De onderneming werd door een jury van regionale journalisten unaniem als winnaar van de koffietest aangewezen. Daarmee wint de ijssalon voor de tweede keer de Koffietrofee, wat nog niet eerder is gebeurd. De koffie van Klok's Bakkerij en van brasserie Bij Slik verdienden een eervolle vermelding.

Het is nog niet eerder in de geschiedenis van de Koffietrofee Veenendaal voorgekomen dat een onderneming tweemaal de verkiezing voor het beste kopje koffie van Veenendaal wint. Vorig jaar won Klok's Bakkerij. De bakkers werden dit jaar nipt tweede. Dat Jelly Gelati en Klok's Bakkerij de afgelopen jaren telkens in de top van de verkiezing meedraaiden geeft aan dat hier continue zorg wordt geschonken aan de kwaliteit en presentatie van de koffie.

Met stip binnen
Hoogste nieuwe binnenkomer in het koffieklassement was dit jaar brasserie Bij Slik. Deze horecazaak boekte de afgelopen jaren al vooruitgang in de puntenwaardering en betreedt met een keurige derde plaats voor het eerst het erepodium. Opvallend genoeg is het daarmee de enige 'echte' horeca onderneming in de top 3, naast een bakkerij en de winnaars van ijssalon Jelly Gelati.

Beoordeling
De Koffietrofee wordt uitgereikt op basis van een combinatie van beoordelingspunten. De smaak van de koffie natuurlijk, maar ook de sfeer, bediening en netheid van de zaak worden meegewogen. Het is daarmee een echte publieksprijs zonder beoordeling van een 'vakjury'. Omdat de kwaliteit van de koffie wel centraal staat, konden alle juryleden dit jaar voor het eerst een professionele koffietest training volgen.

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/