Jelly Gelati schenkt beste kopje koffie van Veenendaal

Onze klant IJssalon Jelly Gelati wint met de Bristot Speciale koffie de koffietrofee 2011.

Op donderdag 30 juni reikte de burgemeester van Veenendaal de prijs voor het lekkerste kopje koffie van Veenendaal uit aan Jelly Tjoelker, eigenaar van ijssalon Jelly Gelati. Deze onderneming in de binnenstad werd door een jury van regionale journalisten unaniem als winnaar van de koffietest aangewezen. Daarmee voegt de ijssalon zich naast De Heeren van van XVII in de eregalerij van Koffietrofee winnaars. De koffie van Bakkerij Klok verdiende een eervolle vermelding.

Juryrapport
Juryvoorzitter Heleen van der Maas las uit het juryrapport voor: "Bij Jelly Gelati worden de gasten niet alleen welkom geheten in de 'wereld van het Italiaanse schepijs', maar de koffie is er van een constant niveau met een even constante score tot gevolg. De juryleden die Jelly Gelati hebben bezocht gaven hoge cijfers voor zowel van de kwaliteit van de koffie als de presentatie, het gastheerschap en de snelle service, zelfs op piekmomenten." Zoals jurysecretaris Gerard van Wijk opmerkte: "het is al met al verrassend omdat je in eerste instantie in een ijssalon binnenkomt en niet in een koffiespeciaalzaak".

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding geeft de jury aan Bakkerij Klok, gevestigd op Scheepjeshof 100. Juryvoorzitter Van der Maas kon het niet nalaten op te merken: "ook in dit geval vinden de juryleden het verrassend omdat het, evenals bij Jelly Gelati, om een zaak gaat voor wie koffie een bijproduct is. De jury wil dat als overdenking meegeven voor de andere bedrijven die meedongen naar de titel 'beste kopje koffie van Veenendaal 2011'."

Jelly Tjoelker droeg de prijs op aan haar vader, die aan de wieg stond van de ijssalon maar door gezondheidsproblemen niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn.